Unsur struktural jeung métode desain bagian struktural mékanis

01
Unsur geometri bagian struktural
Fungsi struktur mékanis utamana direalisasikeun ku bentuk geometri bagian mékanis jeung hubungan posisional relatif antara rupa-rupa bagian.Géométri bagian diwangun ku beungeutna.Hiji bagian biasana mibanda sababaraha surfaces, sarta sababaraha surfaces ieu dina kontak langsung jeung surfaces bagian séjén.Bagian permukaan ieu disebut permukaan fungsional.Bagian nyambungkeun antara surfaces fungsional disebut permukaan nyambungkeun.
Beungeut fungsional bagian mangrupa faktor penting anu nangtukeun fungsi mékanis, sarta desain permukaan fungsional mangrupa masalah inti tina desain struktural bagian.Parameter géométri utama anu ngajéntrékeun permukaan fungsional kalebet bentuk géométri, ukuran, jumlah permukaan, posisi, urutan, jsb.Ngaliwatan desain variasi permukaan fungsional, rupa-rupa skéma struktural pikeun ngawujudkeun fungsi téknis anu sami tiasa didapet.
02
Tumbu antara struktur
Dina mesin atawa mesin, euweuh bagian aya dina isolasi.Ku kituna, salian ti nalungtik fungsi jeung fitur séjén bagian sorangan, interrelationships antara bagian ogé kudu diulik dina desain struktural.
Korélasi bagian dibagi jadi dua rupa: korelasi langsung jeung korelasi teu langsung.Dimana dua bagian boga hubungan assembly langsung, aranjeunna jadi langsung patali.Korélasi anu teu mibanda hubungan rakitan langsung jadi korélasi teu langsung.Korélasi teu langsung dibagi jadi dua rupa: korelasi posisi jeung korelasi gerak.Korélasi posisi hartina dua bagian ngabogaan sarat dina posisi silih.Contona, jarak puseur dua shafts transmisi padeukeut dina reducer kudu mastikeun akurasi tangtu, sarta dua sumbu kudu sajajar pikeun mastikeun meshing normal tina gears.Korélasi gerak hartina lintasan gerak hiji bagian aya patalina jeung bagian séjén.Contona, lintasan gerak ti pos alat lathe kudu sajajar jeung centerline tina spindle nu.Ieu dipastikeun ku paralelisme rel pituduh ranjang sareng sumbu spindle.Ku alatan éta, posisi antara spindle jeung rail pituduh patali;pos alat jeung spindle nu patali jeung gerakan.
Kalolobaan bagian boga dua atawa leuwih bagian langsung patali, jadi unggal bagian boga dua atawa leuwih bagian nu structurally patali jeung bagian séjén.Dina rarancang struktural, bagian anu aya hubungan langsung tina dua bagian kedah dipertimbangkeun dina waktos anu sami pikeun milih metode perlakuan panas, bentuk, ukuran, akurasi sareng kualitas permukaan bahan.Dina waktos anu sami, éta ogé kedah mertimbangkeun nyugemakeun kaayaan anu aya hubunganana henteu langsung, sapertos ranté dimensi sareng itungan akurasi.Sacara umum, lamun aya bagian leuwih langsung patali bagian, struktur na leuwih pajeulit;bagian leuwih teu langsung patali bagian hiji, nu leuwih luhur sarat precision

news

03
Masalah anu kedah diperhatoskeun dina desain struktur
Aya seueur bahan anu tiasa dipilih dina desain mékanis.bahan béda boga sipat béda.bahan béda pakait jeung téhnik processing béda.Dina desain struktural, bahan anu pas kedah dipilih sacara wajar dumasar kana syarat fungsional sareng bahan anu pas kedah ditangtukeun dumasar kana jinis bahan.Téknologi ngolah, sareng nangtoskeun struktur anu cocog dumasar kana sarat téknologi pamrosésan, ngan ukur ku desain struktur anu cocog tiasa bahan anu dipilih tiasa masihan pinuh ku kauntungan.
Dina raraga milih bahan bener, désainer kudu pinuh ngartos sipat mékanis, kinerja processing, sarta biaya bahan dipilih.Dina desain struktural, prinsip desain anu béda-béda kedah diturutan dumasar kana karakteristik bahan anu dipilih sareng téknologi pangolahan anu saluyu.
Salaku conto, sipat mékanis baja dina tegangan sareng komprési dasarna sami, janten struktur balok baja biasana simetris.Kakuatan compressive bahan beusi tuang jauh leuwih gede ti kakuatan tensile.Ku alatan éta, cross-bagian tina struktur beusi tuang subjected ka moments bending lolobana asymmetrical, ku kituna tegangan compressive maksimum salila beban leuwih gede ti tegangan tensile maksimum.Gambar 5.2 mangrupa babandingan dua kurung beusi tuang.Dina desain struktur baja, kakuatan sarta rigidity tina struktur biasana ngaronjat ku ngaronjatna ukuran cross-sectional.Sanajan kitu, lamun ketebalan témbok badag teuing dina struktur matak, hese pikeun mastikeun kualitas casting, jadi struktur matak biasana bertulang ku pelat stiffened na partitions.Kaku jeung kakuatan struktur.Alatan rigidity goréng bahan plastik, stress internal disababkeun ku cooling henteu rata sanggeus molding bisa kalayan gampang ngabalukarkeun warpage struktural.Ku alatan éta, ketebalan tina tulang rusuk jeung témbok struktur plastik téh sarupa jeung seragam jeung simetris.
Pikeun bagian anu merlukeun perlakuan panas, sarat pikeun desain strukturna nyaéta kieu: (1) Bentuk géométri bagian kudu basajan tur simetris, sarta bentuk idéal nyaéta buleud.(2) Pikeun bagian kalawan cross-bagian unequal, parobahan dina ukuran sarta cross-bagian kudu hipu ulah parobahan dadakan.Lamun parobahan dina bagian padeukeut badag teuing, bagian badag sarta leutik bakal unevenly tiis, nu inevitably bakal ngabentuk stress internal.(3) Hindarkeun sisi anu seukeut sareng sudut anu seukeut.Dina raraga nyegah edges seukeut tur juru seukeut tina lebur atawa overheating, a chamfer 2 mun 3 mm umumna motong di tepi slot atawa liang.(4) Hindarkeun bagian kalayan bédana ageung dina ketebalan, anu gampang dideformasi sareng gaduh kacenderungan anu langkung ageung pikeun rengat nalika nyéépkeun sareng pendinginan.

 


waktos pos: Oct-08-2021